04 januari 2008

I väntans tider
En pytteliten hand, en knuten näve, så mjuk å len och babydoftande.

Handen på fotot är Rövardotterns, men så vitt vi förstår borde nästa babyhand i huset se ungefär likadan ut. Förhoppningsvis inte mindre och inte gulare, men med samma spänst och släta hy.

Snart, mycket snart vet vi...inget är som väntans tider...


Nu har det varit laboratorieprover och ctg-övervakning och ultraljudsundersökningar i några veckors tid. På fotona visas en ctg-apparat (cardiotokograf) som skriver ut en remsa med babyns hjärtrytm, som också syns i orange siffror upptill (130). Ctg visar också fosterrörelser och sammandragningar i livmodern (här 18), den skriver alltså två kurvor på pappersremsan. Och registreringen sker med de två "knapparna" som spänns fast med breda resårband kring mammans mage.

Mediciner och vila och trötthet och illamående och oro. Hela familjen påverkas, spänningen och oron och förväntan gör att nerverna ligger på ytan. Vem är det som ska komma? Är det en syster eller ändå en bror? Hur ser babyn ut? Skriker den? Vem ska sköta? Vem ska sova med vem och var och hur kommer allt att bli? Rövardottern har lovat att lyfta lillasyster i sängen...och hon ska heta Lola, det står hon fast vid.

Månne några bloggläsare känner igen sej här? Korridoren till förlossningssalarna, tänka sej att Rövarmamman än en gång ska promenera här...
Så här ser en förlossningssäng ut. Tänkte ifall det var någon som inte visste...fotot väcker minnen och känslor. På måndag kvart över 8 ska Rövarmamman till mödrapolikliniken och förhoppningsvis få tillträde till denna säng. Nu ska vi ha en lugn helg och samla krafter så ser vi sen vad som händer i veckan.

8 kommentarer:

Karin sa...

Oj va nostalgiskt! Du skriver så bra: "tänk att du än en gang ska få ga ti fölossningssaln". Ja hejar på de!

Hanna sa...

Åh! Nu blev jag alldeles nervös! Menar du att det kan vara dags att sätta igång förlossningen nästa vecka? Nu dog jag nästan av spänning:)

Ha nu en riktigt lugn och skön helg, och stort lycka till när det väl är dags för Liten att kika ut!

Stockholmskusinen sa...

Oj,är det kanske dags nu? Då får jag önska dig/er lycka till. Alltid roligt att snusa baby, det är ngt speciellt. Här är har lillan fått en dunderförkylning men börjar bli bättre nu, de andra två är oxå förkylda men klarar den bättre än minstingen. Akta er bara för RS-viruset, lär vara extra besvärligt i år! Sofia hade det för två år sen när hon var 2 månader och det var lite otäckt faktiskt.
LYCKA TILL!

Gammelgård sa...

Spännande! Kommer babyn ut nästa vecka?
Lycka till!

Anonym sa...

Va spännande!!! Jag ska hålla tummarna för er på måndag!! Nu ska ni njuta av helgen... vilka fina bilder du hade, de väckte en hel del gamla minnen =). Mikaela

Stina sa...

Oj, jag visste inte heller att det var så dags redan :) Tycker det känns som igår när jag var där sist. Spännande att se bilder därifrån! Lycka till!!!!

Anonym sa...

Vilken spännande start på det nya året! Försök att vila nu i helgen och stort lycka till!!

Faster Malin

Rövarmam sa...

Tack för alla lyckönskningar!
Ni har så rätt i att det inte riktigt är dags på riktigt ännu, men ibland måste vi låta läkarna avgöra var en baby mår bäst. Och när mamma själv mår dåligt också så gör det inte beslutet svårare...