02 januari 2008

Finns det hjärterum så finns det stjärterum


Det är väl inte helt ovanligt att något litet rum i ens hus, t ex ett förråd, en bastu eller en toalett blir på slarv när man flyttar in eller renoverar. Hos rövarna var det den planerade toaletten på övre våningen som i flera år bara fungerade som skräp-förråd. Skylten "WC" hittade jag på rea hos en lokal blomster- och presentbutik.Sen en tid tillbaka är rummet bebott. Och möblerat, den här lilla byrån har funnits hos min farmor tidigare, den hade en annan färg, men jag kan inte längre minnas hur den såg ut riktigt. Först när den kom till oss fick den stå i kontoret och bakom dörrarna fanns papper, kuvert och annat material. Nu gömmer den på så intressanta saker som skurmedel, wc-papper och rena handdukar.Rampen för spotlightarna är Rövarmammans egen design, till små rum där största delen av taket är snedtak finns inte alltid så lyckade färdiga lösningar att köpa. Hyllan bakom wc-stolen är faktiskt en fönsterbräda. Älvsbyhusen levereras med tråkiga fönsterbrädor i ALLA rum, och så kan man inte ha det. Den gör sej mycket bätte på vindsvessan.

Grått och vitt är tillåtet i detta rum. På övrevåningen har varje rum sin egen färg och när turen kom till toaletten hade alla de vackra färgerna redan blivit använda så det fick bli grått. Passar rätt så bra eftersom det är nästan storebrors egen i och med att han är den enda i familjen som sover på övrevåningen.

Tanken var från början att det skulle bli någon fin bård målad med schablon eller en återkommande stark färg i olika inredningsdetaljer, men det intresserade inte storebror, så det kanske blir i framtiden för att piffa upp när flickorna vill ha sina rum på övrevåningen?

3 kommentarer:

Hanna sa...

Vad fint det blev! Själv är jag helt tokig i just vitt och grått och skulle gärna inreda varenda kvadratmillimeter av lägenheten i de "färgerna":)

Bara för att vara en kompromissande flickvän gick jag med på att ha sovrummet i olivgrönt, men det är jag redan trött på och smider nu lömska planer på att helt i smyg måla vitt/grått även där;)

Caroline sa...

Fin wessa! Vilken modell på huset har ni? (har säkert frågat det förut) Vi har påbörjat vindsbyggandet men nu står det och stampar eftersom vi ska ha en spis på nedre våningen och inga murare har passligt...

Rövarmam sa...

Vi har ett Älvsbyhus Lohiatar, men vinden har vi skissat å låtit rita enl eget tycke och smak...