31 december 2007

Nyår!

Rövarnas nyårsafton tillbringas hemma i år. Förmiddagen missar Rövarmamman helt, sängen är så skön och sömnen så nära till. Resten av familjen gläds åt snön som har kommit och det byggs snögubbar och kastas snöbollar.

På förmiddagen äts en lättare lunch men senare på eftermiddagen blir det riktig helgmat med favoriten Filé Banan a la Tom. Nöjda och belåtna dåsar rövarna framför tv och dator i vardagsrummet. Tills bastun är varm. Ren ska man vara när det nya året tas emot. Bastun är dessutom renskurad för dagen, tack vare den äldre hankatten som inte kunnat stå emot att märka revir i badrum och bastu under natten.

Till nyårsafton hör också att försöka spå om det inkommande året. Hästskor av tenn smälts och ska föreställa något symboliskt för var och en:Smältprocessen var nästa det mest spännande för barnen och kanske för föräldrarna också, med heta spisplattor och metaller och barn omkring. Men nyårslyckor är viktiga och det hela klarades av utan missöden.Helt flytande och glödhet är tennen innan den hälls i kallt vatten för att stelna till figur. Rövardottern kan minsann själv hon! Lika bra som storebror, så det så.


Men VAD föreställer de? Beroende på hur man vrider och vänder och från vilket håll man tittar varierar tolkningarna. Betraktaren bestämmer själv om det finns positiva saker eller olycksbådande budskap i "nyårslyckan". Nästan kusligt att granska dem för noga...

Aftonen flyter på, med allt vad som hör till; Grevinnan och Betjänten måste ses...
Och så var det ju alla smällare och raketer, de måste också avfyras...
Chipsen och godiset ätas....
Nyårslöften ges...
Och sen vid tolv får de som fortfarande är vakna skåla i Pirkkas cider eller Pepsi Maxi..

GOTT NYTT ÅR!!!

Inga kommentarer: