08 december 2007

Intelligenta kräksjukor som aldrig tar slut?


Rövardottern har kräkts fem nätter och klagat på sjuk mage, och hennes föräldrar börjar tycka att det är skumt att hon mår bra på dagarna men inte på nätterna. Det får bli ett besök på jouren. Och visst ser hon oförskämt frisk ut där hon sitter med sin Franklin och väntar på tant doktorn. Som förresten blev farbror doktor för väntar man mer än två timmar kan vissa byten ske, inte könsbyten men skiftesbyten.

Inte för att vi har nåt emot varkendera, det jobbiga var bara att vänta så länge bakom ett draperi. Personalen ville nämligen inte att vi skulle komma i kontakt med andra väntande ifall det skulle vara någon värre smitta vi hade med oss.

Det blev en ordentlig undersökning och både urin och blodprover togs. Duktiga, duktiga Ronja som bara sträckte fram armen och lät "pickatanten" ta blod, på samma sätt som tanten pickar mamma. Och ett fint plåster med en glad gubbe på fick hon och på fingret ett Pinoccioplåster och så två platsbåtar ur burken. Rövardottern samlar nämligen på just båtarna, tack och lov, hennes storebror samlade på visselpiporna."-jag? sjuk? Hur kan ni tro det?


"-hungrig blir man av att vara i stan och hälsa på läkare och skötare. Goda mackor och mammas saft - mums!"

Detta var alltså igår och efter att Rövarmamman pratat med läkaren och provsvaren kommit kan bara konstateras att det inte är nåt allvarligt fel på flickan, utan tidigare svaghet i magmunnen som gör att det kan ta lite längre att tillfriskna helt efter kräksjukan. Som läkaren sa: Det kan inte finnas en magsjuka som vet skillnad på dag och natt.
Så visst hade vi rätt i att det på något vis hade spårat ur, men lyckligtvis var det inget allvarligt utan krävs bara lite tålamod så ska det lösa sej med tiden.

Inga kommentarer: