30 december 2007

I vår bokhylla


I serien om vår bokhylla visar vi så här inför nyårsafton några vinklar ur vårt barskåp. Där finns för tillfället gott om vin, några likörer och liknande och så förstås några sorters starkare vätskor. Samtliga samlar mest damm nu för tiden. Vart skede i livet har sin tid.


Röda viner är favoriten och det händer att en flaska delas till en god köttbit, men nu när Rövarmamman är helnykterist tills amningsperioden är över, så hålls korkarna i flaskorna.


Det är inte mycket kvar av år 2007, och det nya året ska välkomnas med firande och festande av olika slag. För många mänskor är nyårsafton lika med sprit. Vi kan bara hoppas att det inte händer allt för många olyckor och våldsbrott de närmaste dygnen.
Alkohol i trafiken är inte bra, inte heller alkohol och smällare och raketer är någon bra kombination. De flesta fall av misshandel och våld mot kvinnor och barn sker inom familjen, i det egna hemmet. I helgerna när alkohol är mer "tillåtet" ökar statistiken över de här tråkigheterna. Låt oss vara rädda om varann!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR!!!Petra

CresceNet sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Rövarmam sa...

Jaha, just det ja. Tyvärr har jag inte läst språket - men gott nytt år till er också!!

cia/Olivelund sa...

Ett riktigt Gott Nytt 2008 till er!
Kram Cia