14 december 2007

Fredag i gästrummet


När vi ändå är på gång och visar hur rövarna bor kan vi väl visa ett rum till...

Är det så att man kommer på besök och önskar stanna över natten så finns gästrummet på övrevåningen. Ljusgrönt och rosa. Iden kommer från en inredningbroschyr, men schablonen för väggmålningen är egen tillverkning.

Gardinen är egentligen två olika, som har blivit omsydda. Den rosa är från Rövarmammans flickrum och den gröna har tjänstgjort i ett annat sovrum i en annan tid.
Den gamla orgeln kanske inte passar in i ett grön-rosa gästrum, men någonstans ska den stå också. Den är ett arv av Rövarmammans farmor. Som liten flicka spelades psalmer och barnsånger. Den är nu så fruktansvärd ostämd att ingen musikalisk mänska kan spela på den. Men för att återuppliva barndomsminnen duger den, och barnen tycker om att spela ibland.

Rosa hyllan är kompakt trä och har varit lackad i nån mörk nyans tidigare, men visst är den fräsig så här?
Pokalerna kommer sej av år av fotbollsspelande och blev hänvisade till gästrummet för att de tog för mycket plats på bokhyllan i vardagsrummet.

Det man inte ser här är dubbelsängen med rosa överkast. Men i och för sej ser man inte den i verkligheten just nu heller, den har för tillfället förvandlast till ett berg av julklappar.

Inga kommentarer: