10 november 2007

Grävaren på besök
I torsdags kom han, den store, store grävmaskinen. Hela sommaren och hösten har Rövardottern fascinerats av de grävmaskiner som arbetat inne i byn, så det var mäktigt att vi fick ha en på vår egen gård. Den gule grävaren hade sällskap av en lastbil, vars uppgift var att föra bort allt skogsbråte, mossa, jord, stubbar, rötter och stenar. Enligt önskemål togs också riset från träden om hand, även om det låg lite annanstans än grävplatsen. Vi tackar för det!

Trots det kalla vädret stod vi en bra stund och betraktade arbetet. Vad otroligt lätt det går med rätt redskap! Detta var annat än när Rövarmamman med grep och spade försöker nyodla i skogen...

Chauffören var en hygglig prick, han bevarade stenpartiet med alla perenner och med stor precision krafsade han bort hallonbuskarna. Det gäller att passa på att få hjälp med ett och annat när tillfälle ges.Lite bekymmersamt blev det i alla fall när de täta granarna med de stora stenarna under måste knuffas omkull med rötter och allt. Där rök den bästa lekplatsen och här ligger bräder och plankor som pojkarna hade byggt koja av. Men det hjälps inte, kojan var för nära byggplatsen och Rövardottern funderar att storebror säkert bygger en ny av bräder och spikar när det blir sommar och snön smält bort. Riktigt säkert. Riktigt.

På fredagmorgon blev det väckning strax efter klockan 7. De har tidiga vanor de här grävarna. Och efter lunch kom grejen ni ser på vänstra bilden till användning. En jättevibrator som sätts fast på grävmaskinens arm. Hela huset darrade och skakade, mystisk känsla. Tack och lov pågick det inte många timmar.

På eftermiddagen kunde vi syna slutresultatet: en jämn och fin grusplan med rödmarkerade hörn där garaget ska stå. Och på våran parkering ligger en massa lagom runda, lagom stora stenar, på Rövarmammans beställning har de valts ut till kommande stenpartier. Glädjen över stenarna delas tyvärr inte med någon annan i hushållet...

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj,oj hos er händer det grejer.. med granar, tallar, stenar, kojor och grävmaskiner.. Mikaela