22 november 2007

Det går undan

Rövardottern och hennes mor var på mamma-barn-gruppen en stund på förmiddagen igår. Väl hemkommna från den trevliga lek och sångstunden blev vi lätt häpna över att "någon" hunnit gjuta en krans under tiden.
Inte ett spår av några arbetare men jobbet var gjort och så vitt vi kunde förstå såg det bra ut så långt. Inget mer hände på hela dagen men sent på kvällen kom ett telefonsamtal om att en lastbil söker vår tomt. Lasten bestod av lecablock. En stor hög blev det sen chauffören och rövarpappan lastat av allt.

Imorse vaknade vi till ljudet av glada röster, dunkande och något som lät som en liten motor. Pga flunssa och feber gick det att slumra vidare en bra stund men när det lät som vatten som rann i hjälpköket tyckte Rövarmamman att det var dags att stiga upp. Ljudet kom från trädgårdskranen under hjälpköksfönstret. Byggarna behövde förstås vatten till cementen.

Tydligen hade de hunnit uträtta en hel del medan gårdsfolket låg och sov! Men idag hann vi i alla fall fånga dem på bild. Vad angenämnt det är att "bygga" när man inte behöver göra något själv, inte ens beställa material eller ha bekymmer om nåt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så ni bygger hemma hos er nu...intressant!Blir det "bara"garage?eller blir det ev.nåt förråd el.kanske ett hobbyrum?Det ser stort ut åtminstone H.Petra

Rövarmam sa...

Det blir garage med biltak och så ett förråd. Eventuellt kan man använda förrådet som snickarboa eller nåt sånt, men i första hand är det nog för att få bort en massa bråte ur huset :-)