11 oktober 2007

Valokuvatorstai och följetongen om de siamesiska potatisarna


Temat för dagens Valokuvatorstai är ARKI (=vardag). Då passar det väl bra att visa vad vardagen hemma med barn handlar om. En av de dagliga rutinerna är lunchen, som oftast består av just kokt potatis och de tillbehör som råkar finnas. Idag hade vi så tur så vi hittade rester av gårdagens pastasås i kylskåpet. "Päärona å murosås" , säg nåt som är mer vardags än det?
Och de mer uppmärksamma bloggläsarna känner säkert igen potatisen? Det är ju den hopsatta potatisen som Rövardottern hittade för någon dag sen. Och konstigt nog så hittade hon dagen därpå en nästan likadan! Från samma påse. Och nu var tiden mogen, hon gav sitt tillstånd och potatisens öde blev att ätas som kokt av en mycket matglad Rövardotter. För tro det eller ej: hon skrapade tallriken tom - så när som på tomaterna som hon inte riktigt tycker om!

2 kommentarer:

Eija sa...

Lunchen och potatisarna är mycket viktiga för finländare. Det var mycket intresant att hitta din web blog. Jag kommer att läsa din blog och följa efter vad du skriver. Bra foto !!!

katriina sa...

Pottu on arkisista arkisin ja suuri herkku suomalaisille. Hyvä idea!