07 oktober 2007

Gaturally

I vår ungdom körde man gaturally på helgerna, gata upp och gata ner, runt, runt hela kvällen och halva natten. Man granskade alla som vandrade på trottaren och man kikade på folk i mötande bilar. Allting enligt ett outtalat system, man lärde känna folk och man kunde höja sin status genom att få åka i olika bilar med mer eller mindre populära chaufförer. Man kunde vandra i timtal på trottoaren för att vänta på någon speciell bil och att man skulle få åka med just där. Undrar om ungdomarna fortfarade har koll på detta med gaturally?

Nuförtiden är det aldrig så mycket folk i centrum som förr, eller så kommer de ut senare än vad vi barnfamiljer kan tänka oss. Har man inget annat för sej en kväll kan man om inte annat köra till stan och efter en vända längs storgatan ställa sej i kö på McDriven.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Glass är gott! Det tycker åtminstone Rövardottern och hennes familj. Ingen var tillräckligt hungrig för mat eftersom vi åt hemma, men en glass går alltid ner. Speciellt mjukglass med kinuskisås är det inga problem med att äta.

Ronja njuter av en sundae-glass.

Inga kommentarer: