14 september 2007

Snart inredningsdags


Rövardotterns lekstuga, som egentligen är rövarmammans från barndomen, är klar på utsidan nu. Allt gult och vitt är målat två varv och fönstren har fått nytt kitt. En terass på framsidan ska det bli, men till våren funderar han som ska bygga.
Inuti är taket och väggarna färdigt målade. Nu skule det gälla att hitta lämpliga taklister. Golvlister är inhandlade idag, men det är oklart om de ska lackas eller målas. Gissa vem som vill ha vita och vem som vill ha lackade? Och VAD är det som skulle passa bäst egentligen?
Fönstren är gamla och karmarna också, men nu är de målade åtminstone. Varför det finns så mycket mål på själva glaset vet ingen. Fönsterlister finns hemma nu också, men ska de vara vita, mörkrosa/röda. lackade eller betsade? Ingen som vet, ingen som vet...

Den dagen en 2-årig flicka sågs klättra på bambustegen i Atelje Hemmiljös skyltfönster i Jakobstad, var den dagen då gardintyg till lekstugan inhandlades. Men kanske gardinerna inte behöver hängas dit förrän det våras? Sy dem klara kan man göra i vinter. Så hinner vi fundera om det ska vara gardinstänger eller bara spännlinor.Och vad har vi här då?

Jo, Rövarmammans dockskåp från 70-talet. Alla andra fick sådana man köpte, vad de nu hette? Men det hade vi inte råd med och dessutom kunde pappa snicka. Vilken tur! Vad mycket mer värdefulllt det känns nu.

Golvmattorna var gamla och buktade fult och hade lossnat i alla kanter så dem rev jag ut. Tapeterna får duga, de har sin charm. Om inte annat så för att jag kan minnas i vilka rum i barndomshemmet de olika tapeterna användes.Vilket jobb det måste ha varit att göra detta! Och slitsamt var det att få bort den gamla mattan, den var sådan med ludd på undersidan. Luktade inte så gott heller...
"Golvmattan" är kontakplast köpt från Värisilmä. Lite bökigt att få ner plasten och man kan glädjas åt att man inte valde att bli mattläggare på riktigt. Pilligt värre var det kring trappan!
Nu är det bar fyra rum kvar att sätta matta i.

Sen ska dörrarna få nya ytor, gardinstänger monteras och gardinger sys, ett trappräcke är sönder och ska förnyas...

Och så är vi lite bekymrade här rövardottern och mamman, för att det inte finns något badrum, men ska man orka? Det är sånt man kan fundera på om nätterna när det ändå är för obekvämt att sova.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Men åh! Jag skulle vilja BO i Ronjas lekstuga!:) Så himla rätt att ni sparade den gamla tapeten, för den är ju alldeles ljuvlig!

Vad duktiga ni har varit! *applåderar*

Willemo från familjeliv sa...

Har hittat din blogg. Vilket underbart dockskåp, det ska du va rädd om, och jättefin lekstuga! Trevlig helg!

Anonym sa...

Va du kan du!! Va fin lekstugan blev.. Jessica hon skulle också vilja ha ett dockskåp och mitt borde finnas nånstans men var... fast det är väl nog i ett bedrövligt skick kan jag tänka mig!! Syrran