20 augusti 2007

Lekstugan

Det har hållits en lång paus i renoveringsprojekt lekstuga. Alltför lång. Men när två kvinnor slår sej ihop så kan de faktiskt få en karl att arbeta riktigt duktigt. Rövarmamman sköter kamera och kaffekok medan Rövardottern fungerar som arbetsledare och hantlangare.
Här mäter de takskivor. Och ritar med pennan och räknar siffror. 1,2,4,9. Var det nu 56 eller 65? Det går bra.

Alltså det är inte det att Rövardottern inte skulle kunna såga själv, men som arbetsledare gör man inte vilket jobb som helst heller. Någon måste ju se till att det blir rakt och fint.

"Vi sågar och spikar, vi bygger en...tralalala...." Fast nu var det inte en bil utan en lekstuga, men ordningen är densamma, först sågar man och sen spikar man. Ronja langar nu spikar till han som håller i hammaren. Han får många spikar, fler än han kan drömma om! Och vill han inte ta emot dem så plockas de i hans byxficka, och för varje spik upprepar hon ungefär 10 gånger: "Pappa få spiken".


Täta hammarslag, snart är dagens arbetspass slut. Innertaket blev visst inte klart än ikväll, men det lär komma fler kvällar. Eventuellt att det skulle bli klart om kvinnor och barn kunde hållas borta?

Inga kommentarer: