16 augusti 2007

Kronblad och andra simmare


*foto:Rövarmamma*


Av ett flertal rosrötter köpta i en av stadens billigare marketar så var det bara ynka en som orkade växa denna sommar. En fin ros har stått där så ensam i den blivande rosenrabatten.


*foto:Rövarmamma*


Just när den skulle slå ut sina kronblad och blomma som vackrast så fanns det bara en ynklig knopp kvar på stammen. Rövarmamman har starka misstankar om vem som ligger bakom dådet. Kvarlevorna av själva blomman fyller nu sin estetiska funktion genom att simma runt i en glasskål med lite vatten i.
*foto:Rövarmamma*
Se på den! En knubbig hand med blåbärsfärgade fingrar...månne förövaren till rosdöden brukar följa sin mor till blåbärsskogen? Hur länge ska månne kronbladen få flyta i skålen?

*foto:Rövarmamma*
De här pigga växterna i min gamla blåmålade låda har i alla fall fått vara ifred. Man blir glad av gula blommor!

*foto:Rövarmamma*

Sommaren går mot höst och många av blommorna i rövarnas trädgård borde städas undan, de har gjort sitt. Men trädgårdsarbete är inte lika intressant på hösten som på våren enligt min mening.

Hur som helst så måste vi se till att njuta av de sista varma sommardagarna med sol och bad. På fotot är det Ronja och Luffen som just tagit ett dopp vid Lillsand. Vem Luffen är kan vi redogöra närmare för någon annan dag.

Inga kommentarer: