07 augusti 2007

Kex, kossor och nattlig njutning


*foto: Rövarmamma*

Rövardottern och hennes mor gjorde en visit hos goda vänner idag, trots värmebölja... Glassen och kexen hade god åtgång och som vanligt fanns det diskussionsunderlag så det räckte och blev över.*foto: Rövarmamman*

På gården finns små kalvar, unga kor och riktiga mammakossor som ger mjölk. Rövardottern var nästan rädd vid första anblicken men efterhand blev det ganska roligt att hälsa på korna. Mjölkroboten in aktion bled dock för häftigt, så det blev till att gråta en skvätt.

Men på hemvägen -då kom reaktionen: "MammaMu kukka under masinen, ojoj, vit mölk i slangen, masinen stooor å mölk i slangen." Så tydligen fick hon på klart vad det handlade om trots att hon kurade i famnen och var rädd.

*foto: Rövarmamman*

Eftermiddagen tillbringade rövarna ute vid havet. Mer i vattnet än på land. SÅ skönt!

*foto: Rövarmamman*

En het dag är till ända. Det är skönt att sitta ute och svalka sej sen solen slutat värma och med en näve nyplockade hallon blir det till en ren nattlig njutning.

3 kommentarer:

Gammelgård sa...

Det var ju fina bilder!!!Ser ut att bli ännu en het dag...

Rövarmam sa...

Ja, visst var det?
Hett ida å, hade tänkt åka till stranden men orkar nog int...

Anonym sa...

Ljuvliga dagar...vi har oxå tillbringat två dar på stranden(som damen på bilden)O mer i vattnet än på strand.T.o.m.mamm våga se i nu...båda dagarna.Tänk va bra att vi fick några "riktiga"sommardar ändå!!Nästa vecka sitter ju de större barnen i skolan...ha det så braaa!!H:Petra