30 augusti 2007

Höstkänsla

Mina penseer har gett upp för länge sedan. Sommaren går mot sitt slut, till och med mitt sommarlov är slut - imorgon är det skoldag för Rövarmammans del. Ska bli roligt att se alla kurskamrater igen efter en lång och skön sommar.

Idag har vi tagit det lugnt. Umgåtts med vänner, lekt och druckit blåbärssaft och pysslat lite i trädgården. Såhär blev det i balkonglådorna som stått tomma sedan penseerna slängdes:Ljung är vacker. Rövarmamman tog sej en stilla stund och en skogspromenad igårkväll och passade då på att hämta hem ljung med tanke på höstdekorationer.

Lingonen är ställvis mogna. De är fina i dekorationer men en viktigare funktion fyller de som sylt till allehanda maträtter. Rövarhövdingen är uppväxt med lingonsylt, så det blir till att plocka duktigt i helgen.


Olika blad kan vara fina, tils de helt vissnat, men de är lätta att byta ut. Rövarmamman väntar på att lönnens blad ska bli vackert ruska-färgade.


Tänk vad blåbärsriset ändrar! Ställvis helt röda blad tyder på att säsongen är över, de bär man hittar är ofta skrynkliga och lockar inte plockaren längre.


Åtminstone för den som trivs i skogen känns det trevligt att ha en liten bit skog alldeles utanför köksfönstret!

Inga kommentarer: