18 augusti 2007

Dagens fynd

*foto:Rövarmamma*


Rövarna begav sej ut på ett riktigt rövarstråk på förmiddan, nämligen till Juthbacka skräpmarknad i Nykarleby. Den populära loppmarknaden ordnades för 29:e året i rad.


Dagens första fynd blev en ståtlig blomma som inte lär dö ut i första taget. Vi ska bara damma av den och hitta en fin kruka.



*foto:Rövarmamma*



Lite begagnade kläder hör alltid till att komma slarvande med när man besöker loppisar. Bland kläderna som fyndades idag finns den här söta omlottskjortan, som vi hoppas på att få användning för i vinter...



*foto:Rövarmamma*



Dagens impulsköp. Just de köpen är de som gläder mest! Så fula så att de är vackra var rövarmammans omdöme gällande två kaffekoppar med tillhörande fat, som dessutom var så billiga att de bara måste följa med hem.

Man kan göra texmex såser eller dip i dem och sätta nåt att dippa på faten, mönstret är lite texmex, eller inbillar jag mej? Det blir kanske bäst att dricka hett kaffe ur dem, eller varm oboy?

Kolla handtaget alltså! Så fult....
*foto:Rövarmamman*


Äntligen! Och till ett rimligt pris. Den hittades alldeles innan vi kom till parkeringen på hemväg. Hur många år har inte våra påskhäxor tvingats använda en flätad korg i brist på äkta kaffepannor? Vilken enorm tillfredsställelse...väntar redan på påsk!


*foto:Rövarmamma*



Väl hemma, efter 3 timmars sömn, det är tungt att shoppa, är det dags för lite hederligt hushållsjobb. Saftkok. Blåbärssaft.



*foto:Rövarmamma*


Årets blåbärsskörd har blivit infrusen orensad i stora kassar. Nu är rövarmammans rygg slut och bären börjar bli för mogna att kunna tas med bärplockare. Så då är det väl dags att samla ihop alla bären och se till att stöka undan klottandet på en gång. Klockan går mot halv 11 på kvällen och bären tycks inte ta slut...berg av frusna blåbär...jag kommer att drömma om de arma bären...


7 kommentarer:

Gammelgård sa...

Va fina saker du också hitta!!!

Anonym sa...

Intressanta domdär kopparna du fyndat!Och en äkta "påskhäxkanna"...vi brukar få låna av fammo varje påsk,för int äger vi heller nån sån.Jag fick nog nåt "blodsockerskov"där jag,så det blev inga fynd alls för min del...det blev bråttomt till kära mors kastrull istället.h.Petra

Anonym sa...

Ska ni använd en omlottspaito i vinter med stlk 50/56??? Eller är det jag som ser fel... Mikaela =)

Rövarmam sa...

Ja Mikaela, vi har tänkt så...eller nej, vi hade inte alls tänkt så, men nu ser det ut att bli så och det hoppas vi på!

Rövarmam sa...

Ja..Petra, kom hi bara ska du få en kaffeslurk ur "ny" koppa miin, kanske ja har na som höjer sokre jär å ;-)

Anonym sa...

Jippiii... va kul!!! H: Mikaela

Anonym sa...

Hedi kaffi kan ja nog tänk me jär snart...:-)hedi blodsockerförhöjand får bli en banan el.så tå!!Passar månd.förmeddan?Petra