07 juli 2007

muminland och födelsedagstårtor

Såhär såg det ut när våran stora lilla rövardotter skulle blåsa ljusen på sin tårta. Hon log bara vackert och sa "kan int". Det slutade med att storebror fick hjälpa till.


Nu har vi haft regn i några dagar och det börjar räcka med svalka nu. Såhär skönt hade vi på båtresan mellan Mariehamn och Åbo. Solen sken hela tiden och vi vistades stor del av tiden ute på soldäck. Kanske i varmaste laget att sova, men rövardottern är inte den som låter sej flyttas sovande. Får jag välja mellan svettigt barn och gnälltrött barn, då väljer jag svettigt barn.

Resans sista natt tillbringade vi i en 9 kvadratmeter stor (liten) campingstuga på Nådendal-camping. Stugan var allt annat än fräsch men den dög att sova i, och vi gjorde det bästa av de två bäddarna genom att skuffa ihop dem och ligga tvärsöver istället för längs med. Både fönster och dörr fick stå öppna så det blev inte heller alldeles för varmt. Helt skaplig natt! Största bristen var personalens dåliga språkkunskaper och deras sura miner. Men vad gör det, kolla utsikten från stugans veranda! Och inga mygg...så skönt att sitta och se himlen och vattnet färgas rosa av den nedgående solen.

Vi (läs mamman) packade ihop så fort som möjligt på morgonen så att vi kom iväg till resans sista höjdpunkt, Muminvärlden. Stinky väckte mest känslor. De flesta barn är väl mer eller mindre rädd honom...tyder bara på att rövardottern är normal då eftersom hon inte riktigt vågade titta på honom. Hon pratar om honom ännu fler dagar efter besöket.

Muminmamman däremot var precis så snäll och godmodig som hon är i Toves böcker om mumintrollen. Muminvärlden var en positiv överraskning för hela familjen. Vi hade hört mycket positivt men ändå inte kunnat tro att där var så underhållande och vackert. Nästa gång ska vi reservera två dagar för Mumin och Väski.

Inga kommentarer: