03 juni 2007

Skolavslutning och Studentfest

Tidig morgon för storebror som skulle i kyrkan före den egentliga skolavslutningen. Redan 9 var också resten av rövarfamiljen på plats i skolan för att få de bästa platserna på läktaren i festsalen. Ronja fick ha sina nya tuffa gröna kläder och en rosa bolero och vit virkad mössa till. Charmig bänk i skolans festsal. Efter att ha suttit ganska still, nästan hela tiden och varit tyst framför allt, så hade inte rövardottern ens bråttom hem efter programmet. Hon provsittar den slitna bänken en stund först...medan storebrors klass samlas i treornas klassrum för betygsutdelning. Tänka sej: till hösten börjar han på fyran!

Min stora grabb. Betyget bjöd inte på några överraskningar, och rutan för uppflyttas är ikryssad. Nu är det sommarlov som gäller!

Ronja tar paus från spring och lek och gungande. Mormors laxpaj var härligt god.
Strålande väder fick studenterna i år och själva strålar de som solar. Studenten vi uppvaktade igår anser att prinsesstårta är den bästa bland tårtor. Hemgjorda från början till slut var de tårtor som bjöds på.

Samma gäller för småbröden. Havreflan och så de där andra med hjortronsylt och glasyr, som jag inte minns vad de heter...


Katten ville inte vara med, det var skönast att krypa ihop i solen på ett undagömt ställe, och bara vila sej lite.
Till serveringspersonalens göranden hör också disk. Men vi var många på köket och allt gick smidigt. Härligt med samarbete som fungerar så bra att man har roligt fast man "jobbar"!

Rosor, rosor och åter rosor, i alla färger. Den här klassiskt röda är precis lagom mycket utslagen och har så mäktigt tjocka kronblad. De blir bara längre och längre för varje år...undrar hur de ser ut när mina barnbarn blir studenter? Som "vägaråiskona" kanske?

Vita rosor är också riktigt snyggt, de här hade imponerande stora blommor.

På modet fortfarande tycks de färgade rosorna vara. Speciellt åt manliga studenter vill man ge "pojkfärgade" blommor.
Varför inte lite silverglitter i kanten? Hmm

2 kommentarer:

Gammelgård sa...

Vilka fina bilder du visar!

Clara sa...

Härliga bilder..man blir ju nostalgisk....har ju inga skolbarn hemma längre. De yngsta tog studenten förra sommaren. Roligt att du uppskattade mitt dimtricks!
Kram