01 juni 2007

Hos moster i väntans tider

En blåsig dag tillbringas hos rövardotterns moster. Väntan på kusinen blir lång...

Kaffe, saft och kakor smakar bra för sötsugna flickor.
Efter kaffet blev det en spontan pysslestund. Det här enkla arrangemanget symboliserar sommaren när den är som bäst: grönska (bladen), solen och dess värmande strålar (maskrosen och guldtrådarna), strand (stenar, sandfärgad korkunderlägg och vatten). Kanske inte det vackrast man sett, men glädjen i skapandet och samvaron är det som räknas!

Gröna stenar på ett glasfat...smakar mint eller päron? Barnhänder sträcks ivrigt ut för att få smaka. Rövardottern har äntligen lärt sej att de inte kan ätas och får numera tillåtelse att plocka dem. Formen, slätheten i ytan och tyngden i handen lockar även större barn att vidröra dem.

En liten kvarleva från mörka vinterkvällar när värmeljusen fick stå för det stämningsfulla. Det röda och vita är sand.

I plåthinkarna kan man tydligen odla levande växter också...

Eller bara placera ett piggt rosafärgat ljus och några fina stenar. Ett tips är att placera ett metalllock dolt just under de översta stenarna, så undviker man att få stearinkladd på alla sina stenar.

Favoritblomman ros - finns det något vackrare? Vi låter oss inspireras...

Såhär kan man göra istället för att slänga bort slokande rosor. Buketten vi nöp dem från var över en vecka gammal! Nu förlängs njutningen ytterligare några dagar. Kanske ända fram till BB-färden?

Några blommor hamnade i en större skål med vita och gröna "glasstenar", ser lite ut som is i botten och ger ett fräscht intryck. Kolla!

2 kommentarer:

Cia sa...

Oj va fina rosor! Jag tror att kusinen kommer snart det är ju fullmåne o allt ;)

Anna sa...

Just he, fina saker!! Å nästan heila heimani vårat får vara me :)