10 juni 2007

En tripp till MÖCS

Igår skaffade rövarmamman en sån här mamma-barn-bukett, alltså en lite större och en mini bukett, hopbundna med ett blårutigt band. Ett av Minna Immonen målat grattiskort, som med omsorg och fina pennor blev fyllt med vackra ord, kom också med på färden.


Resan känns lång i en varm bil och ivern att få se den nya kusinen var rätt stor...

Så söt, så liten och så trött. Rövardottern granskade andäktigt sin moster men den lille var hon inte speciellt intresserad av, han bjöd inte på nån intressant underhållning...men hon fick ju kollat det hon var där för: "skåda beibi kläde på se?" Hon hade funderat tidigare på dagen om han fått kläder nu när han kommit ut ur magen...


Fyra släktingar vårdas för tillfället på MÖCS, alltså besökte rövarfamiljen fler olika avdelningar. Eventuellt hade vi otur, för ingen av de sköterskor vi träffade på kunde någon riktig svenska och förstod inte heller långsam högsvenska. Osannolikt att det bara råkade sej, men vem vet? Har alltid undrat hur svårt det kan vara att som finsktalande erhålla ett intyg över goda kunskaper i svenska språket...

Nå, man ska inte låta sej förbittras, jag talar vad jag vill och de andra måste tala vad de kan!

Minna Immonens kort låg snällt kvar på biltaket hela tiden vi var inne i sjukhusbyggnaden. Orsaken var att rövarmamman så fiffigt lade det där så länge hon: tog plasten av blommorna, kollade sin handväska, tog Ronja ur bilen, och såg till att mannen låste och hade kameran med sej. Så när vi hade avklarat alla besök sprang vi ännu en vända upp till BB med kortet och den påse blomnäring som legat i byxfickan och skrynklat till sej hela kvällen. Bättre sent än aldrig.


På hemvägen stannade vi till vid en SIA kiosk. Det är den godaste lösglass man kan få tag på enligt rövarna. Vi testade de nya smakerna: Kokos med citrongräs, Banan + rödbeta och Kokosboll. Alla var goda! Den första var fräsch, men inte sur, den andra var en överraskning, vem hade kunnat tro att rödbetsglass gick att äta, och detssutom vara så god? En brun glass som smakar precis som när man biter i en kokosboll - kan det bli smaskigare?

Rövardottern fick bara en vanljpinne eftersom hövdingen bestämde att hon inte orkar en strut. Med den påföljd att när pinnen var slut fick han ge sin halvätna glass åt henne, utan att få den tillbaka. Hon hävdade bestämt att det fanns mer i kiosken och att han kunde köpa en ny. Fräck unge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken ljuvligt söt liten nyföding! Underbar trollnäsa!:)/Hanna med Salma

Gammelgård sa...

Vilken söt liten bebis! Helt underbar!