24 maj 2007

Seminarier och jubileum

I två dagar har jag vistats på Emeliehemmets 100 års jubileum i Kokkola. Ätit fint och gott och fått höra intressanta föreläsningar, diskussioner, diktläsning, kammarorkester, spelamansgille och solosång, och andakter. Paneldebatt också idag. Mänskorna har haft titlar långa som jag vet inte vad och tre språk har hörts, men mest svenska dock, det är viktigt. Temat idag var svensk äldreomsorg i framtiden.

Igår höll vi till på hemmet och idag har vi huserat i stadshuset.

Fotokavalkader och utdelning av historik och smycken och rosor och diplom, skål i champagne, buffébord och vin till maten och tårtor och fotografering och glada samtal med många kollegor och samarbetspartners.

Klädd i svart kostym och vit skjorta, håret sprayat till en hjälm, höga klackar slår hårt i blankpolerat golv. Smyckena klirrar och parfymerna bildar doftmoln. Namnskyltar och artighetsfraser, mikrofoner och isvatten. Fler talare, mer kaffe.

Trötta fötter, domnad rumpa, lilla salta biten och klassiska stycken på flygeln, solen skiner ute, orka ännu en stund...inga sms...allt lugnt hemma.

Varmt.
Högtidligt.
Svettigt.
Intressant.

Rövarmamman har ett yrkesliv. Men karriärkvinnan har gått i dvala till förmån för hemmalivet. I två dagar har hon varit gäst i sin yrkesroll. Det är omtumlande.

Rövarmamman har ett studerandeliv. De två närmaste dagarna är det seminarier i Vasa som gäller. Som alltid ska det bli roligt att återse klasskompisarna!

Borde sova en stund eftersom klockan ska ringa halv 6 imorgon, men ville bara meddela att rövarmamman är inte sur längre! Och det ordnade sej med lösenordet till flickr, så välkommen till rövarnas fotoalbum på nätet!

1 kommentar:

Cia sa...

Förstår att det inte är så lätt att få tag i sömn efter såna händelserika dagar!
Bra att de löste sej med lösenordet oxå. Ha det bra kram!