10 maj 2007

Ekorr plask!

Rövarungarna började dagen tidigt. Skolgrabben fick skjuts och väl hemkomna sittandes vid frukostbordet försökte Rövarmamman läsa dagens tidning. Dottern klarar att äta själv, smörgåsar som hon helst brer smör på själv och ost och korv som försvinner innan brödet är uppätet, yoghurt och saft (ja juicen var slut imorse så det blev mormos jordgubbssaft istället).

Mamma läser och dottern babblar som vanligt mellan tuggorna, säger något som liknar "äkkåplassk-äkkåplassk-äkkåplassk..." Mamma läser och dricker kaffe och begrundar dagens alla måsten. Numera är rövarmamman på det klara med att uttrycket äkkåplassk betyder att ekorren plaskar och badar.

Efter frukosten, ännu iförd pyjamasen med giraffer, elefanter och noshörningar, leker vi "fotografen och modellen", en lek vi båda gillar skarpt.

Hur härligt söt kan en tös som provar solbrillor bli? Hon är min och hon är söt och hon är världens bästa lilla rövardotter!

Efter lunchen återupptog vi temat med ekorrar. För att vara riktigt pedagogisk gjorde vi ett studiebesök i rövarskogen, till en plats där ekorrar ätit kottar. En mysig plats. Vem som helst vill sitta under granens täta gröna barrtak och återuppleva barndomens känsla av att ha en alldeles egen hemlig koja.
Vad lärde vi oss av detta?
Svar: ekorrar plaskar inte! Ekorrar dricker inte jordgubbssaft som mormödrar kokar, ekorrar vill definitivt inte bada i saftglas. Nej, ekorren finns i skogen och den äter kottar, så det så.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha - ja du ÄR verkligen pedagogisk du!:)

Ronja är gudomligt söt och ser ut att sköta sina plikter som fotomodell mycket väl. Jag är inte riktigt nöjd med Salma på den punkten, hon vill hellre attackera linsen än posa framför den...

Natti!/Hanna med Salma

Anonym sa...

Ojsan, jag tror din sida har fått lite egna ideér om sin design!;)Jag kan tyvärr inte hjälpa dig ett endaste dugg, jag är fullständigt hopplös vad gäller teknikens under. Men jag hoppas att någon annan kommer till din undsättning!

De nya färgerna i bloggen är förresten jättefräscha!/Hanna med Salma

Hanna sa...

Men sedär! Du klarade det!:)

Trevlig helg önskas hela Rövarfamiljen!