07 april 2007

Påskhäxor och godis hela dagen


Några äggskal som rövarna målat tillsammans, något påskgräs blev det inte i år. Det anses inte vara värt besväret...Ronja skulle i alla fall sprida ut både jord och gräs överallt. Och kanske äta?

Idag har hon i alla fall tuggat sönder en flirtkulekyckling som storebror gjort i skolan. Lite hundfason, eller bara vanlig rövarstil?


I de djupa rövaskogarna har det snöat i natt, ett tunt fint snötäcke som ljusar upp tillvaron. Och vem är det som kommer där? En stor godiskorg med en lite häxa kanske?

Den här chokladälskande häxan är mycket väluppfostrad (vet inte av vem), men hon tog INTE emot godis av sina manliga grannar, bara av tanter. Rätt så rövarungen min!

Kolla förklädet! Rövarungens mormor hade det när hon var liten flicka på 50-talet, då när alla små flickor hade söta förkläden varje dag. Vore inte det något att återinföra?

En lite äldre häxa, en med rynkor och skuggor i ansiktet, och hängbröst också. En trött häxa som cyklade runt i byn och rövade hem en ganska ansenlig mängd påskgodis. Någon konstnär blir han inte, för att göra påskkorten var en plåga, men han kanske blir skådespelare, han älskar att klä ut sej!

Nu har häxan ätit sej till magknipp och Rövarmamman har tagit över, godis kan bli för gammalt, någon måste se till att äta det.

Skortan och de högskaftade gredelina mockastövlarna var moderna på 90-talet...Huvudduken är köpt på en marknad i Hurghada, förklädet torde härstamma från sent 60-tal och kjolen har okänt ursprung, möjligen hemsydd.


Trots att det blåser kallt är vädret ganska skönt, solen kikar fram och värmer minsann lite också. Mamman fick sej en promenad på egenhand, en stilla stund i skog och mark. Ingen svettig träning, utan en vila för huvudet...plockade lite mer vide och pausade i skydd för vinden vid en solig laduvägg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vilka underbara små häxor ni har i huset! Och nya bloggen är jättefin! GLAD PÅSK! /Hanna med Salma

Anonym sa...

Jaså, du blev biten av bloggflugan också! Fina bilder. Glad Påsk!

Viveka

Rövarmam sa...

Tack!
Jo, flugan har invaderat mitt hem, surrat runt en längre tid nu...fanns ingen annan utväg än att ge vika. Men roligt är det!

Cia sa...

Vilka fina häxor ni hade!
Gillade rövardotterns förkläde :)