09 april 2007

Påskdag och solsken

Rövarmamman jobbade natt. Kom hem halv och och släpade sej upp till gästrummet för att få sova ostört. Sov till halv 5, duktiga gubben som sköter ungarna! Vadå? Om han jobbade natt, skulle mamman då vara duktig ifall hon tog hand om ungarna så mannen fick sova?

Nå, det är si och så med humöret när natten blir dag och dagen blir natt, förlåt mej. Efter att ha ätit en halv metripizza som frukost åkte vi till gravgården och satte några påsklommor på barnens fammos grav.
Rövarungarna sprang omkring som yra kalvar...Ronja klättrade på gravstenen och på sitt sprudlande babyspråk upprepade hon nu som då "fammo", några andra ord kändes inte igen. Ingen respekt för de döda kan man tycka, men jag VET att fammo var glad över att barnen hälsade på och lekte och var precis sådana som barn ska!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det där med männens "duktighet" känner jag igen! Folk tycker att Helal är SÅ DUKTIG för att han är hemma med Salma halva dagarna då jag är i skolan. Och går jag ut ensam någon gång så heter det att snälla Helal "sitter barnvakt" Ha! Hello? Åt sitt eget barn?!

Ni verkar ha haft ett par riktigt fina vårdagar! Hoppas att solen fortsätter skina på oss alla!:)

/Hanna med Salma