22 april 2007

Läppstift och snögubbar

Igår fick ungarna klara sej utan sin mamma mest hela dagen, hon var nämligen ut på rövarstråk. Nåja, deras pappa fanns förstås hemmavid. Och en tur till stadens marknad hade de också hunnit med.


På dagen var det simning och mat och föreläsning på Kivitippu. En rekreationsdag i församlingens regi. En bra dag. En dag för kropp och själ.

Hemkommen halv fem gällde det att fixa kvalitetstid med barnen. Eftersom det plötsligt blivit vinter på nytt och kladdsnön låg tung på marken så passade det bra att göra en snögubbe. Ful blev han eftersom marken inte var frusen och allsköns vistig växtlighet fastnade i snöbollarna.

En morot till näsa och grankottar till ögon och stenar blev en glad mun. "kall kall" tyckte rövardottern och vi enades om att han kunde få låna rövarpappans jacka från 80-talet. Vilken tur att man har svårt att göra sej av med gamla kläder!! Hur skulle det annars bli med frusna snögubbar?

Han är stor och ståtlig, än så länge...vinterns sista snögubbe, när han är slut så borde våren vara här.

Vinterns första snögubbe var mycket prydligare, vitare och mer välskapt. Det var han som inte ville bli lämnad ensam ute. Ronja grät så tårarna sprutade när hon tvingades lämna honom ute på natten. "ga-ga" vädjade hon till honom och pekade på ytterdörren, hon knuffade honom i ryggen och försökte förgäves få honom att inse att han skulle gå in...

Någon gång under vinterns lopp har han krympt ihop och för en tid sen räfsades hans ruttnade morotsnäsa ihop med annat bråte på gräsmattan. Några stenar som utgjort hans glada flin är allt som finns kvar av honom.

På 15 minuter packade rövarmamman upp sin väska med våt simdräkt och handduk, drack en kaffekopp med sin älskade man och bättrade på make-upen. Handväskan rustades för kvällen och linserna pillades i ögonen. Redo för tjejträff!

Snön hade nästan smält bort och vägen var framkomlig på cykel. Dagens andra måltid utanför hemmet bestod av jägarschnitzel och kylftpotatis. En flaska rött delades med en god vän och skratten klingade. Livet är härligt i goda vänners lag och en skål SIAs glass med kinuskisås gör inte saken sämre.

Någon gång efter midnatt cyklade jag hem i den stjärklara natten och njöt av att ha fått uppleva en bra dag och en rolig kväll, och vetskapen av att familjen sover skönt i sina varma sängar.
Läppstiftet ja, var kom det in i bilden? Nå...det var bestämt att inga pengar skulle förståras i onödan på bussutfärden till Kivitippu. Men efter att ha provat läppstift lite på skoj råkade det sej inte bättre än att färgen var perfekt. Märkesvaror är inte gratis, men rövarmamman kan sin sak. Eftersom det var sista exemplaret i sin färg så gick det att förhandla fram fina villkor. Jag betalade endast 10€ för det röda läppstiftet + tester!

Och det var säkert det som räddade min kväll. Jag hade inga nya eller fina kläder att ta på mej, men med ett nytt läppstift är saken biff!

2 kommentarer:

Cia sa...

Va bra att du är nöjd med läppsiftet ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Rövarmam sa...

Jo, alltså he va rikti bra, å myki godare än dömde prove ja had jär heim ;-)