15 april 2007

Hopp, kakor och vårens fluga

Såhär ser det ut i bunkarna när rövarmamman bakar en söndagsförmiddag. Den bruna smeten här ovan är förstås mockarutor. Ett gäng snickare blev bjudna på dem idag. Det är en sed de har på rövarpappans jobb...ja inte mockarutorna, men det att bjuda varann när någon fyller år. I grytan här under puttrar glasyren till en toscakaka. För de som inte vet så kan jag berätta att en liten tunn bit toscakaka motsvarar hela 7 points ifall man använder viktväktarnas metod för viktkontroll.

Behöver jag förklara? Tårta helt enkelt. Den har varit i frysen och blev lite hängig när den fick komma upp i kylen istället. Men det var ätbar enligt gästerna i alla fall. Dödskallarna härstammar från 10-årskalaset.

Hann ändå ut en sväng. Våren är här och med den de små kräken. Alla flygare och krypare.. Se bara här under vad den yrvakna flugan mojar sej åt att få sitta på en solig husvägg!

Det är inte bara djur som fröjdas i vårsolen,

Det har tjatats och argumenten har haglat hejvilt både för och emot, hela våren...utmattningsmetoden brukar vi kalla det, när gnatet nöter en sönder och samman tills man inte orkar motstå barnens önskemål eller krav. Den efterlängtade studsmattan monterades i lördags.

Och nog har det hoppats minsann!! Hela dagarna, tills krafterna tagit slut. Återstår att se hur länge den här flugan sitter i?

2 kommentarer:

Cia sa...

Tur att int jag har toscakaka hemma om en liten bit motsvarar 7 points! Hua!
Men visst ser kakorna frestande ut, speciellt nu när det närmar sej kaffe... Ha en bra dag!

Rövarmam sa...

Ja, de e no go! Men ja va dukti å lag i frysen he som slapp åv. Annos sku ja ju ta ein beta ti kaffe + baket mat å liti tär imilla...